dimarts, 1 de març del 2011

Dia 23: El gran Buda i el pla C

L'objectiu del dia és aconseguir dos bitllets de tren per Hong Kong, perquè se'ns acaba el visat el dia 4 de març i hem d'anar-hi per renovar-lo. Pensàvem que, ara que ja s'han acabat les festes de l'Any Nou i tots els xinesos han tornat a casa, amb 5 dies d'antelació n'hi hauria prou, però ens equivoquem ... No hi ha bitllets disponibles fins el 3 de març i com que són 40 hores de viatge no arribem a temps (podríem marxar abans però viatjant de peu i, de moment, no ens veiem amb cor d'aguantar-ho). Passem al pla B: marxem a Leshan i després cap a l'Emei Shan i el Joan ens compra un bitllet d'avió per internet.
Dos hores d'autobus i arribem a Leshan, on l'atracció turística per excel·lencia és el Gran Buda, el més gran del món, una estàtua de 71 metres tallada en un precipici on conflueixen els dos rius que passen per la ciutat. Mentre contemplem l'espectacular figura ens truca el Joan per dir-nos que els bitllets són més cars del previst .... Així que avortem el pla B i passem al C: tornem cap a Chengdu per decidir el nostre futur a la Xina (ja que si ens hi quedem il·legalment haurem de pagar una multa de 500 yuans per dia).



Pròrroga: El Gran Buda va ser construït per un monjo anomenat Haitong que volia que la figura calmés el curs dels rius i protegís els barquers que hi navegaven dels perillosos corrents fluvials. El projecte es va iniciar el 713 i es va completar 90 anys després de la mort del monjo. Un cop acabat, les runes sobrants de l'escultura es van fer servir per cobrir la depressió del riu i van solucionar el problema, però els habitants de Leshan diuen que és gràcies a l'efecte calmant del Gran Buda.

2 comentaris:

  1. No trigueu a explicar quin es el pla C.,el viatge per la Xina s'està fent avorrit, tenim poques notícies,poques fotos i les esperes per saber on anem, què menjarem i què veurem són molt llargues, del tema diners, podeu obrir un compte, jo seré la primera en col•laborar en la vostra-nostra aventura. Petons

    ResponElimina
  2. El Gran Buda us donarà la calma necessària per aplicar bé el pla C. La policia xinesa segurament té poders per prorrogar visats. Si arribeu un dia més tard a Honk Kong, aquesta penalització és 500 yuans per per/dia, o per dia tots dos?(500y=55€)

    ResponElimina