dimarts, 8 de març del 2011

Dies 34 i 35: Miracles i rècords d'Hong Kong

Aquests dies a Hong Kong hem vist moltes coses que ens han sorprès. Aquí en van unes quantes:
- Pots beure aigua de l'aixeta i està bona (i després no necessites Fortasec)
- Pots deixar la bicicleta (fins i tot un model nou de carretera super guapo com el de l'Alex) tota la nit al carrer sense cadenat i al matí segueix estant al mateix lloc, i això un dia rere l'altre.
- Pots passar d'estar enmig d'una jungla de ciment a una de natural en 5 minuts.
- Hi ha l'escala mecànica més llarga del món, la Central Mid Level Escalator, que medeix 800 metres de longitud (i creiem que la més curta també, a un centre comercial vam pujar una escala mecànica de només 8 graons).
- Vam dormir al districte més densament poblat del món, Kowloon, que té una població de més de 2 milions d'habitants i una superfície de només 47 km2.
- El Centre de Convencions d'Hong Kong té el finestral més gran del món, que medeix 7 plantes d'alçada.
- Quan es tracta de pagar no hi ha cap problema. La mateixa targeta que utilitzes per agafar el metro o el bus, l'Octopus (que vindria a ser com una T-10), també serveix per pagar al Mc Donalds, al Seven Eleven ...
- Tots els blocs de pisos d'Hong Kong, alguns dels quals són dels més alts del planeta (l'International Commerce Centre té 484 metres d'alçada i 118 plantes), estan construïts utilitzant bastides fetes només amb bambús i cordes.
- Hi ha l'edifici on segurament pots trobar més nacionalitats del món, el Chungking Mansions, un bloc on hi passegen pakistanis, hindus, africans, àrabs, europeus, americans ... i on hi ha els hotels més barats de la ciutat (cada planta és un hotel diferent), botigues de telèfons mòbils, cases de canvi, restaurants ...

I segurament ens en deixem moltes més ...

5 comentaris:

  1. I potser per tot això, i pel que encara queda per conèixer, a mi em té enamorada.
    Torneu a estar a Xina? Si comenceu per Guangxi (Guilin) i voleu CS intenteu contactar per Zhuoyue College (està al meu perfil de CS) a Yangshuo. Una experiència molt molt guai.
    El visat de quantes entrades al final? Un petoneeet.

    ResponElimina
  2. Hola guapos!!!!
    Com altres vegades, estàvem mirant el vostre viatge, aquest cop al Nil i al Joel els ha agradat moltíssim, però voldrien veure l’escala mecànica, la gran i la petita, però sobre tot poder-hi pujar.
    A la Mireia li agradaria poder pujar a la planta 118 però li agafa una mica lluny. Tenim moltíssimes ganes de veure-us, de moment el que fem es seguir el vostre blog, potser un cap de setmana tenim sort i podem contactar.
    Un petó i una gran abraçada,
    Nil, Joel, Albert, Joan i Mireia

    ResponElimina
  3. Ei Laura! Al final tenim visat de 30 dies amb dues entrades, o sigui que podrem renovar des de dins del país. Vam enviar petició a l'escola que tu dius, però ens va respondre abans el Sam, un noi que fa de guia, i estem a casa seva. Yangshuo és preciós, però hem enganxat dies de boira ...

    ResponElimina
  4. Joel i Nil la foto on surto jo és la de l'escala mecànica més llarga, el que passa que sempre està plena de gent i no es veu gaire ... De la petita no vam fer cap foto. Oh! Mireia, amb ascensor no pujaries fins la planta 118? ;-)

    ResponElimina
  5. Ref. foto bastides de bambú/ És resistent, lleuger, flexible i de baix cost i antisísmic.
    Degut al seu tipus de creixement ha donat peu a moltes reflexions a la perseverança i a la paciència.
    Exemple, el conte del bambú japonès, http://www.youtube.com/watch?v=DjE-LEuV0Ig

    ResponElimina