dimecres, 23 de febrer del 2011

Dies 20, 21 i 22: I el d'Esparreguera

Ja hem arribat a Chengdu (la capital de la província de Sichuan) i ens hem trobat amb un altre esparreguerí: el Joan Montserrat. El Joan ja fa tres anys i mig que viu aquí, treballa de traductor, parla xinès i és un crack del Go, un joc d'estratègia molt popular a l'Àsia oriental. És impossible guanyar-lo!
Amb ell descobrim una de les especialitats culinàries de la regió el Huo guo (hot pot), una mena de fondue xinesa que consisteix en diversos menjars (verdures, bolets, carn, tofu, marisc ...) que es cuinen en un caldo calent i picant (molt picant) que està al mig de la taula.
Tot i ser la cinquena ciutat més poblada de la Xina, a Chengdu s'hi respira més calma i pels seus carrers s'observa una barreja de gent molt interessant. Caminant pel barri tibetà trobem monjos budistes amb els tradicionals vestits grocs i grana i calçats amb botes de montanya passejant entre botigues d'encens, rosaris i estàtues de Buda; tibetans amb cabells llargs i barrets de cowboy, tibetanes amb trenes i vestits tradicionals; i xinesos modernos amb els cabells tenyits de caoba, ulleres de pasta i pantalons de pitillo.
L'atracció turística per excel·lència però, són els óssos panda, considerats tot un símbol nacional pels xinesos. Passem tot el matí al Centre d'Investigació per a la Cria del Panda Gegant, on arribem ben d'hora per veure alguns dels 50 pandes gegants i vermells que hi viuen menjant bambú, ja que són bastant mandrosos i es passen la resta del dia dormint.



6 comentaris:

  1. El Go és dels mateixos colors que el panda i les gafapastas de l'Arnau!

    ResponElimina
  2. està clar que no teniu res a fer contra el Joan al Go !! No cal ni que ho intenteu !

    Molta sort ! que segueixi l'aventura !

    PD: Si encara hi sou doneu-li molts records al Joan de part meva !

    ResponElimina
  3. Es una sort trobar per aquets mons gent de la nostra terra, al pròxim viatge vinc jo de paparazzi trobo que no féu gaires fotos o no les pengeu; si he de fer un cd dels meus no tinc prou material, petons .

    ResponElimina
  4. ooohh!! que monus els pandas!!! per culpa vostre m'he passat la tarda mirant videos de pandes petits pel youtube! són tant bufons... perquè l'haureu d'arrossegat tot el camí... que si no us en demanava un! :-)

    ResponElimina
  5. Si en vols un de peluix te'l podem enviar per correu Xell ;-) O sinó també en pots apadrinar un, com ha fet el Jackie Chan, la Coca cola o Louis Vuitton (ara ha de valdre una pasta...).

    Ferran el Joan ens dóna records per tu, que encara estem a casa seva. Al Go hem dimitit de guanyar-lo, però al Mahjong potser podem!

    Joana que sàpigues que aquí estic a la moda amb les meves ulleres, que hi ha molt moderniqui.

    Tieta en fem més de les que pengem de fotos, però no tantes com tu, això és gairebé impossible ;-)

    ResponElimina
  6. Hola noia i noi, els seguidors del vostre bloc necessitem una continuïtat,fa molts dies que no saben res de vosaltres i trobem a faltar les fotos, els comentaris, les noves experiències i sobre tot a vosaltres, Laura nebodeta preferida, com va tot? Espero rebre en breu noticies, un petonas als dos

    ResponElimina