dimecres, 2 de març del 2011

Dies 27, 28 i 29: Monjos i monos

Tant de relax ens ha servit per agafar forces per anar a l'Emei Shan, una de les quatre montanyes sagrades del budisme a la Xina, que es troba a 130km de Chengdu. Els seus 3.099 metres es poden pujar amb autobus i telefèric o caminant per caminets plens d'escales que no paren de pujar i pujar serpentejant per un exhuberant i verd paissatge de montanya tapat gairebé completament per la boira. Pel camí hi ha tot de temples i pavellons budistes, casetes amb horts d'agricultors reconvertits en venedors de menjar i souvenirs i monos que esperen rebre un tribut per deixar-te passar pels seus dominis.
Tot i que cal pagar per poder fer el cim (a la Xina han descobert el turisme i s'ha de pagar absolutament per tot, per sort, en la majoria dels casos amb els nostres carnets d'estudiant caducats obtenim descomptes del 50%), la caminada és tota una experiència: dormim dins un temple budista, juguem a bàdminton i a ping-pong amb els monjos, mengem plats vegetarians boníssims als monestirs, l'Arnau gairebé és atacat per un mico que volia robar-li la càmera ... i arribem al Golden Summit rebentats després de 9 hores seguides i 30 km d'escales.













De tornada a Chengdu anem a sopar a casa del Julien i l'Abao, uns amics del Joan, que ens preparen uns plats vegetarians boníssims (fins i tot un ou de color marró-verdós que porta no sé quantes setmanes fermentant amb pebres i espècies). Durant la nit aprenem com ho fan les dones xineses per convèncer els seus nòvios i marits per fer alguna cosa: amb el "sagiao" (posar morros, baixar el cap i sacsejar les espatlles a l'estil rabieta de nena petita). Es veu que als homes els hi encanta!

4 comentaris:

  1. Deu ni do amb les escales! deurieu tenir els genolls i els bessons fets caldo (i el cul). però que xulo arribar fins a dalt i dormir a un temple budista! per les fotos, va valdre molt la pena l'excursió! es respira una tranquilitat.
    La foto de l'Arnau jugant a ping-pong amb un budista tela.

    un petonàs enorme pels dos!

    pd1: Tant menjar verdura i fer exercici se us quedarà un tipillo ;)

    pd2: per cert avui juga el barça a València (seguiu el fútbol?)

    ResponElimina
  2. El monjo amb un braç lligat i amb xancletes, això és donar peixet, hehehehe…
    Laura has aconseguit el que nosaltres no vam poder fer, que l’Arnau pugés una muntanya a peu i sense rondinar, és clar.
    El paratge és molt maco. Petons i abraçades

    ResponElimina
  3. jijijiji molt bona papa!es veritat! no ho recordava, l'Arnau i les muntanyes... se li fan una muntanya! mai millor dit ;D
    el Teide i el Canigó... ho recordarem tota la vida la que va liar...

    ResponElimina
  4. Pujar-la la va pujar, ara això de sense rondinar ... Diríem que es va queixar però poc ;-)

    ResponElimina