dijous, 10 de febrer del 2011

Dia 9: 10 days no tickets

"Ten days no tickets", això és el que ens ha dit a l'estació de trens de Harbin quan hem demanat un bitllet per anar a Beijing la única persona de l'estació que parlava anglès. Per sort, amb la guia de mandarin-espanyol i el traductor del Google hem pogut entendre'ns amb l'home i hem aconseguit un bitllet per anar directament a Xi'an el diumenge, en un viatge de 30 hores amb llitera dura (aquí pots escollir entre viatjar de peu - no gaire recomenable tenint en compte que les distàncies són molt grans-, en cadira dura, cadira tova, llitera dura o llitera tova - amb les lliteres a més pots escollir si vols la de baix, la del mig o la de dalt, perquè els preus també varien). 
Era impossible trobar res per marxar abans! A la Xina només posen a la venta els bitllets de tren 10 dies abans i ara que s'acaben les festes d'Any Nou resulta molt difícil moure's, perquè hi ha milions de xinesos que tornen a casa o al seu lloc de feina i els trens van a rebentar.


Aps, seguim passant molt de fred. Per sort, sembla que demà puja dos graus la màxima, de -13 a -11 ;-)

2 comentaris:

  1. Ostres! Ja explicareu això de la llitera dura durant 30h! jejejejejej!
    Per aquí Esparreguera a punt de començar la Festa Major d'Hivern, el carnestoltes i aquestes coses de sempre...
    Ai, quina enveja que em feu! Amb la llitera dura i tot!

    ResponElimina
  2. A veure Laura, jo esperava de tu, pel cap baix, una aventura a la selva, supervivència i aventures, rollu el Caçador de Cocodrils, però veig molta imatge de ciutat...
    Deixeu-vos de trens, agafeu una tartana i un parell de bous i a córrer món que hi ha molt per veure

    ResponElimina