dissabte, 12 de febrer del 2011

Dia 11: Arròs o noodles

El hostel on estem allotjats queda una mica lluny del centre d'Harbin i no hi ha turistes occidentals. Aquí totes les senyals estan escrites en xinès i el nostre nivell, de moment, és bastant elemental ... Perquè us en feu una idea, portem uns quants dies menjant només noodles (fideus) o arròs (amb coses) perquè són els únics caràcters de la carta que reconeixem. Quan entrem en un restaurant la cosa funciona més o menys així: seiem en una taula, ens porten la carta, localitzem on estan els símbols dels noodles () i/o l'arròs () i d'entre tots n'escollim un a l'atzar. De moment no ens està sortint malament la jugada ... Ahir però, vam intentar variar i amb la guia de la Lonley de mandarí vam demanar "especialitat local" i ens van portar un plat de pit de pollastre arrebossat (que podies sucar en una mena de sal amb espècies vermella, però que no deixava de ser pollastre arrebossat del de tota la vida). Esperem que a Xi'an la Laura Navarro ens faci unes classes ràpides de xinès, almenys per poder demanar alguna cosa diferent de menjar ...
Tot i que la majoria no parla anglès, la veritat és que són molt amables i sempre hem trobat algú que ens ha ajudat. El primer dia, quan vam arribar i estàvem desubicats dins del bus, dues noies ens van acompanyar fins al hostel i sempre que preguntem s'intenten fer entendre per donar-nos un cop de mà.

 PD Avui hem anat a veure més escultures de gel i n'hem trobat una feta per dos catalans. Es diu "Dalí". 

4 comentaris:

  1. Quines ironies té la vida, quan més lluny esteu de casa, més informat estic de vosaltres (això també em va passar amb la Núria, la valenciana) je je je…

    ResponElimina
  2. Aquesta ampolla d'aigua es Fontbella? :D
    La meva enveja va "in-crescendo"!

    ResponElimina
  3. Arnau!!!! En la teva absència i en honor teu, he après a completar dues corones (ja et deus imaginar de què parlo...). Creus que val la pena que intenti la 3a sense seguir instruccions, o em tornaré xino i no ho aconseguiré? 1 abraçada a tots 2!

    ResponElimina
  4. Ernest, és una Font Bella Xinesa. Però sí s'assembla molt. El meu xinès "in-crescendo".

    Gabi, estic orgullós de tu. Pensa que si l'acabes tindràs una cosa més que ensenyar als teus fills. Jo crec que si ja fas 2 corones pots atacar la 3a sense problemes. És la més difícil però ja tens el cub interioritzat. Be rubbik my friend. Quan tinguis tot completat vull una foto de demostració. Una abraçada i records a la família.

    ResponElimina