dissabte, 16 d’abril del 2011

Dies 68 - 74: Tercer cap d'any i molta aigua

Hem passat de l'anorac i el forro polar als pantalons curts i les xancletes en un dia, de 0 a 33 graus. Estàvem cansats de tant fred i vam decidir canviar els paisatges tibetans per uns altres més tropicals: els de Xishuangbanna. Només sortir de l'autobús (després de 23 hores de trajecte) ens envaeix la calor i, sobretot, la patxorra que s'hi respira. Aquí durant les hores de sol els carrers estan buits, els bancs i llocs oficials tanquen des de les 11 fins les 15h i els propietaris de les botigues fan la migdiada estirats en tumbones. Ara bé, quan es comença a pondre el sol tot torna a cobrar vida i les voreres s'omplen de taules i cadiretes, olor a barbacoa i cerveses fins ben entrada la mitjanit.
Aquests dies, a més, hem celebrat el tercer cap d'any en quatre mesos. L'1 de gener de 2011 el vam començar menjant raïm i bufant espanta-sogres; el 3 de febrer vam encetar el 4709, l'Any del Conill segons el calendari xinès, contemplant castells de focs a Beijing; i el 15 d'abril hem entrat a l'any 1373 dels Dais xops de cap a peus. Imagineu-vos una guerra d'aigua de tots contra tots per tota la ciutat de Jinghong (que vindria a ser com Manresa de gran però ple de palmeres) amb nens armats amb pistoles d'aigua que fan el doble que ells, avis amb galledes, propietaris de restaurants amb mànegues, joves damunt de camions i furgonetes reconvertides en tancs aquàtics rondant pels carrers, veïnes tirant aigua des de les finestres, iaies carregades amb globus d'aigua ... i quans ens veien tothom apuntava cap a nosaltres (que pel que sembla mullar als estrangers puntua doble) ! Va ser posar els peus al carrer i en menys de 5 minuts semblava que haguessim sortit de la dutxa i en 30 minuts ja teníem els dits arrugats i tot. Una experiència molt divertida i que, a més, ens ha de donar molta sort, ja que segons la tradició dai l'aigua serveix per treure totes les impureses de l'ànima i començar l'any amb energies renovades. Com us podreu imaginar, amb tanta aigua, va ser impossible fer cap fotografia.

Gent a la fira al costat del riu Mekong

Fent el burro amb els dais I

Fent el burro amb els dais II

Monjo budista

Dona mirant els fanalets al riu Mekong

Més fanalets navegant pel riu Mekong

A punt d'enlairar el nostre fanalet volador

Avi, Supersplashing gun 8000 i Power Ranger

Infanteria aquàtica

Emboscada captada des de la finestra de l'hotel

Laura després de la batalla


Punt i a part. A Jinghong hem fet dos nous amics, el Bob i l'Echo (els seus noms xinesos ens resulta impossible transcriure'ls), que el primer dia ens van ajudar a trobar un allotjament barat i amb qui hem compartit pintxos i converses sobre l'economia xinesa. Aquí els treballadors es divideixen en colls blaus (currantes), colls blancs (oficinistes), colls daurats (caps), colls de platí (empresaris) i colls de diamant (milionaris). El que actualment té el coll més ple de diamants de tots és Jack Ma, el fundador de la web Alibaba, a qui coneixen com el Bill Gates de la Xina.

Amb el Bob i l'Echo fent uns pintxos

2 comentaris:

  1. Quanta aigua! M'agrada.
    A seguir amb l'aventura!

    Plans

    ResponElimina
  2. M'encanta això de la guerra d'aigua a gran escala. Que tot un poble (ciutat) hi participi, ha de ser la bomba! Us ho deurieu passar teta!

    Que romàntic el vostre fanalet ;)

    AH! i les fotos amb els Dais son una passada! n'heu de fer més d'aquest tipus.

    petons i abraçades!!

    ResponElimina