divendres, 19 d’agost del 2011

La ciutat on dorm el Tiet Ho

Després d'una setmana força intensa, comencem a actualitzar el bloc. Els tres primers dies del viatge els vam passar a Hanoi, la petita i agradable capital del país. Hanoi conserva encara un cert aire colonial francès en l'arquitectura dels seus edificis i parcs, però l'activitat dels carrers ens recorda que estem a l'Àsia. Motos, bicicletes, taxis i  venedors ambulants circulen caòticament pels carrers serpentejants del casc antic i les voreres estan plenes de botigues de tot tipus, des de sabateries o herbes medicinals a fabricants de làpides o escales de bambú.
La ciutat acull el mausoleu de Ho Chi Minh, que està embalsamat dins un taut de vidre, de la mateixa manera que estan enterrats altres grans líders comunistes com Mao o Lenin. L'espai és grandiós i amb una vigilància absoluta, a l'interior del mausoleu els guàrdies vetllen perquè tothom vesteixi adequadament (està prohibit entrar amb pantalons curts i tirants), no es facin fotos i el silenci sigui absolut. És una imatge tètrica i impactant alhora, sembla que el Tiet Ho s'hagi d'aixecar en qualsevol moment.
Al vespre, després de sopar, vam anar a fer unes bia hoi, una cervesa de barril destil·lada a Vietnam, que deu ser segurament de les més barates del món (5.000 dongs, no arriba a 20 cèntims d'euro el got).

Moto pel casc antic de Hanoi

Paradetes de menjar

Foto d'equip amb els nens que casi els guanyen jugant a futbol

Perruquera amb Arnau i Joana de fons

Bicileta carregada de porcelanes

Al Temple de la Literatura, amb unes vietnamites que celebraven els seus 21 anys

Davant del Mausoleu de Ho Chi Minh




Vietnam Telecom, el gran sistema de cablejat d'Hanoi

Fent unes bia hoi al casc antic amb l'Anthony i el Jordi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada