dijous, 19 de maig del 2011

Dies 99 – 107: Aturada tècnica

Estem a Luang Prabang, la tercera ciutat més gran de Laos, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i, segons diuen, una de les més boniques del sud-est asiàtic. Tot i que encara no les hem vist totes i no podem jutjar, la veritat és que no ens importaria gens tornar-hi. Situada a la confluència dels rius Mekong i Nam Khan i envoltada de verdes muntanyes, plena de temples i edificis colonials, carrers amb palmeres i olor a flors, cafès i botiguetes d’artesania, la ciutat transmet una bellesa relaxada i sembla que aquí el temps transcorri més pausadament que a la resta del món.










Ens vam llevar a les 5h del matí per veure el Tak Bat (la processó d’almoina dels monjos). Cada dia, a l’alba, els monjos surten dels seus temples i caminen descalços i en filera pels carrers, on els esperen els laosians, asseguts a terra també descalços amb cistells plens d’arròs cuinat (aquí l’arròs és glutinós, com enganxós) i altres menjars, a mesura que els monjos passen per davant seu els van introduint a les olles metàl·liques que porten penjades de l’espatlla un grapadet d’arròs, una peça de fruita o una llaminadura. La imatge és molt poètica: tot de túniques taronges caminant descalces i en silenci a trenc d’alba. 


L’endemà vam anar al Tat Kuang Si, un parc ple de petits salts d’aigua, basses de color turquesa i una cascada de 25 metres. Tot i que ens va ploure, l’Arnau va tenir temps de fer el Tarzan saltant a l’aigua des d’una corda-liana que hi havia penjada en un arbre.



I també hem fet turisme sanitari visitant l’hospital de Luang Prabang en dues ocasions, en una de les quals vam xerrar amb l’ambaixador d’Austràlia que es trobava fent una visita informativa amb tota la seva delegació. La primera, va servir per descartar cap trencament al genoll de la Laura i la segona, cinc dies després, per desinfectar-li la ferida, que havia adquirit un color “catxumbu” bastant lleig. En dos dies, abans de tornar al metge, vam marcar totes les x del que no s’ha de fer amb una ferida oberta infectada: no posar-hi alcohol (i menys encara lao-lao), no posar-hi iode perquè fa crosta, no rentar-la amb sabó líquid perquè té cremes, no destapar-la ... Així que ara portem uns dies fent repòs per prescripció mèdica.

6 comentaris:

  1. Hola guapíssims! Feia dies que no us visitava, i pel que sembla les vostres vivències no tenen fi. Sou una finestra que, quan l'obro, m'ensenyeu que el mon és molt més gran i es mou molt més que m'envolta cada dia... Ara ja sou els millors, però si continueu repartint el vostre ADN per l'asfalt que trepitgeu, sereu eterns ;/
    M'encanta la foto d'en Tarzan!! Una forta abraçada amics!

    ResponElimina
  2. Ben cert, el que diu Gabi, sou una finestra oberta per a tots nosaltres. Entrar al vostre blog carrega d'energies, pq aprenem moltes coses i veiem que viure amb més tranquilitat es possible (tots els poblats que visiteu són la mostra). El sistema capitalista que tenim aquí no funciona, per això ha petat. Ara la gent ja ha començat a manifestar-se, comença haver com una revolta social que encara ara no sabem si anirà més, però si és cert que cada cop la crisi escanya més, i cada cop és més insostenible tot plegat. Ens ha tocarà (o ens toca) viure en un canvi d'era, que espero que sigui a millor.

    Laura espero tinguis el genoll millor, que no sigui res, i Arnau, com mola tirar-se amb una liana!, mai ho he fet i ha de ser una sensació super xula, de llibertat total. També m'ha encantat visualment el contrast de tu amb la samarreta del barça, donant arrós a una filera de monjos budistes...tela el contrast! Visualment tela.

    ResponElimina
  3. Hola parelleta.
    Esperem que el genoll millorí.
    Ens agradaria molt Laos,uns dies de bellesa relaxada,anirien prou be. Com sempre unes fotos super xulas.
    Molts petons.

    ResponElimina
  4. 31.01.11 L'Arnau va escriure al facebook: "A reveure tothom. Aquest és el bloc de l'enveja".
    Ja ha passat més de cent dies i dono fe que això és així.
    Pel que fa el genoll de la Laura, em té preocupat.

    ResponElimina
  5. Va be el descans? Fa dies que no tenim notícies :)
    Cuideu-vos!

    ResponElimina